Roompotgrondlegger ziet zijn ‘kindje’ naar de Randstad vertrekken: ‘Jammer en brengt narigheid met zich mee’

24 mei 2024 | Omroep Zeeland

“Jammer en verdrietig”, zo noemt Roompotgrondlegger Henk van Koeveringe de verhuizing van verschillende afdelingen van het bedrijf van Goes naar Amsterdam. Hoewel hij bijna tien jaar geleden afscheid nam van zijn ‘kindje’, gaat het nieuws hem toch aan het hart. “Ik heb altijd hard gewerkt om er iets van te maken.”

Van de term verroompottisering gaan de haren van de 74-jarige Henk van Koeveringe recht overeind staan. “Het is schandelijk. Ik hoor niemand klagen over de werkgelegenheid en welvaart die Roompot heeft gebracht,” verdedigt de grondlegger het bedrijf.

In de jaren zeventig nam Van Koeveringe mini-camping Roompot op Noord-Beveland van zijn schoonouders over. Het bedrijf groeide onder zijn bewind uit tot een groep met vakantieparken. “Ik heb er altijd met plezier aan gewerkt. Al werd dat niet altijd door iedereen op prijs gesteld”, lacht hij. Daarmee doelt hij op de vele uitbreidingen, waaruit de uitdrukking verroompottisering is ontstaan. De term betekent dat campings en natuurgebieden plaats moeten maken voor huisjesparken.”

Lees het artikel