Uitnodiging bijeenkomst

Na het besluit van de Gemeenteraad over het goedkeuren van het bestemmingsplan Roompot Beachresort Kamperland is het stil gebleven. Dat had natuurlijk ook te maken met de vakantieperiode die daarna kwam.

Inmiddels is de Stichting Wij zijn Noord-Beveland opgericht die zich o.a. bezig gaat houden met het instellen van beroep bij de Raad van State. Dat wordt een omvangrijk karwei en we zullen deze week pro forma beroep instellen en een verzoek tot een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De sluitingsdatum voor het instellen van beroep/vv is gesteld op 7 oktober 2024.

De inhoud van het beroepsschrift zullen wij op een later tijdstip indienen waarbij wij ook uw inbreng en betrokkenheid nodig hebben. Daarbij zal het gaan over juridisch relevante zaken. De Raad zal toetsen op rechtmatigheid, rechtszekerheid, motivering, is de procedure juist gevoerd en dergelijke elementen. Kennis en inbreng over het energiesysteem, watersysteem (ook waterverbruik), natuur, stikstof e.d. is ook zeer gewenst. De stukken zijn te vinden op de website van de Gemeente

Om die reden organiseren wij op dinsdag 15 oktober 2024, aanvang 19.30 uur in het Casembroothuis Alexiaplein 3 te Kamperland een bijeenkomst om de gronden voor het beroep met u door te nemen, ideeën op te halen e.d.

Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te denken over dit beroep en de stichting (ook financieel) te steunen.

Graag tot de 15e,

Met vriendelijke groet,

Ad Faasse

Voorzitter WzNB.


Ons bankrekeningnummer is NL88INGB0108628833 ten name van Stichting Wij zijn Noord-Beveland.

Ook via de blauwe doneerknop of via onderstaande QR code kunt u een bijdrage overmaken.