Wat kun jij doen om te helpen het plan voor de uitbreiding van Roompot Beach Resort tegen te houden?

Op een rijtje: Teken de petitie op stoproompot.petities.nl;Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wij zijn Noord-Beveland en raad anderen aan dat ook te doen. Aanmelden kan via het veld (rechts)onderaan op deze website;Kom naar onze bijeenkomsten en help mee met onze acties;Laat de gemeente weten dat je tegen bent. Het moment om officieel een zienswijze in te dienen is voorbij, maar een brief, kaartje of e-mail aan de gemeenteraad sturen kan altijd;Ga inspreken bij een gemeenteraadsvergadering;Zegt het voort: graag willen we dat de beweging Wij zijn Noord-Beveland bij zoveel mogelijk inwoners van Noord-Beveland bekend wordt. Deel onze nieuwsbrief gerust.

» Lees meer

Oproep: wat komt er in plaats van #verroompottisering? bedenk een creatieve naam

Nu Roompot naar Amsterdam vertrekt en een andere naam gaat voeren, namelijk Landal, hebben we een creatieve uitdaging. Geen ‘verroompotisering’ meer maar wat dan wel?

Op Facebook zijn al prachtige nieuwe namen genoemd: vaLandalisme, graaiLandal, Landalisering, van-wie-was-het-Land-al, Landalleritis, schandalisering, v(erL)andalisering.

Heb jij een pakkende naam? deel jouw idee voor een nieuwe naam met ons op social media en tag ons met #wijzijnnoordbeveland. (Alle ideeën zullen verzameld worden. Binnenkort vind je ze hier.).

» Lees meer

Roompotgrondlegger ziet zijn ‘kindje’ naar de Randstad vertrekken: ‘Jammer en brengt narigheid met zich mee’

24 mei 2024 | Omroep Zeeland “Jammer en verdrietig”, zo noemt Roompotgrondlegger Henk van Koeveringe de verhuizing van verschillende afdelingen van het bedrijf van Goes naar Amsterdam. Hoewel hij bijna tien jaar geleden afscheid nam van zijn ‘kindje’, gaat het nieuws hem toch aan het hart. “Ik heb altijd hard gewerkt om er iets van te maken.” Van de term verroompottisering gaan de haren van de 74-jarige Henk van Koeveringe recht overeind staan. “Het is schandelijk. Ik hoor niemand klagen over de werkgelegenheid en welvaart die Roompot heeft gebracht,” verdedigt de grondlegger het bedrijf. In de jaren zeventig nam Van Koeveringe mini-camping

» Lees meer

Grondlegger Roompot Henk van Koeveringen: ‘Jammer voor Zeeland, heel verdrietig voor de mensen’

23 mei 2024 | PZC | Joeri Wisse “Hij is al tien jaar weg bij Roompot. Maar het nieuws over de verplaatsing van het hoofdkantoor naar Amsterdam en het verdwijnen van de naam laat grondlegger Henk van Koeveringe niet koud. ,,Los van die naam Roompot, is het vooral voor Zeeland heel jammer dat zo’n hoofdkantoor verdwijnt.” Van Koeveringe verwacht dat de aangekondigde maatregelen grote impact hebben op Zeeland. ,,Voor de mensen die er werken en voor de hele economie eromheen, is dit gewoon heel, heel verdrietig.” Dat een aantal afdelingen in Goes blijft, is in zijn ogen een doekje voor het bloeden.

» Lees meer

Naam Roompot verdwijnt, hoofdkantoor naar Amsterdam

23 mei 2024 | Omroep Zeeland “De naam Roompot gaat verdwijnen. Dat komt omdat de merken Roompot en Landal GreenParks worden samengevoegd tot één merknaam: Landal. Het hoofdkantoor van het bedrijf gaat naar Amsterdam. Het personeel is vanmiddag ingelicht. Het kantoor in Goes blijft open, er blijven zeker twee afdelingen. De rest van de afdelingen gaat naar Amsterdam. Het personeel krijgt de mogelijkheid om mee te verhuizen. De gevolgen voor het personeel in Goes zullen groot zijn. Het zal voor veel mensen geen optie zijn om in Zeeland te blijven wonen en in Amsterdam te gaan werken. Twee afdelingen (het

» Lees meer

Nieuw hoofdkantoor Roompot naar Amsterdam, bedrijf gaat verder onder naam Landal

23 mei 2024 | PZC | Joeri Wisse “Het hoofdkantoor van Roompot gaat weg uit Zeeland. Ook de vertrouwde naam verdwijnt. De vakantiegigant gaat verder onder de naam Landal. Het onlangs gefuseerde bedrijf is actief in 13 landen. Het personeel is vandaag geïnformeerd over de besluiten. Zowel de provincie Zeeland als de gemeente Goes wist van niets: “We zijn totaal verrast.” … De Goffau vraagt zicht af of dit ‘stevige besluit’ weloverwogen is genomen. ,,Dit heeft grote impact op Goese en Zeeuwse gezinnen die bij Roompot werken. Lang niet iedereen zal meeverhuizen naar Amsterdam.” Hij kijkt met argusogen naar de

» Lees meer

Op wie heb jij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gestemd?

We roepen op om een e-mail te sturen naar de partij waarop je gestemd hebt en ze te vertellen hoe jij, hun kiezer, denkt over de plannen voor het uitbreiden van het Roompot Beach Resort Kamperland. De e-mailadressen zijn te vinden op de website van de gemeente. Op deze pagina is een overzicht van alle raadsleden te vinden: https://noord-beveland.raadsinformatie.nl/leden Klik op een raadslid van de partij waarop jij gestemd hebt. Bij de informatie staat een e-mailadres vermeld. Houd de e-mail wel netjes en beleefd. 

» Lees meer

Lewedorp laat politici gevolgen komst Waterpark Veerse Meer zien: ‘Op papier ziet het er soms goed uit’

22 mei 2024 | PZC | Mario Wisse “Ad Lijmbach en Ans Rooze van de Lewedorpse dorpsraad namen woensdag eind van de middag lokale politici op sleeptouw. Om te laten zien wat de eventuele gevolgen voor Lewedorp en omgeving zijn van de komst van Waterpark Veerse Meer. ‘Politici zien te veel papier’. Er staat een busje klaar op de parkeerplaats van Vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden. Te midden van een groepje raadsleden – de meesten uit Goes – en een enkel statenlid legt de energieke dorpsraadvoorzitter Lijmbach uit wat we de komende drie kwartier gaan doen. De opkomst is dusdanig groot

» Lees meer

Gemeenteraadsvergadering informatief 16 mei 2024: inspreker Evelien de Vries

Goedenavond, Vanavond sta ik hier namens Wij zijn Noord-Beveland. Onze beweging bestaat deze maand namelijk al één jaar.  Maar te midden van de festiviteiten, voelen we een dubbel gevoel. Een mengeling van bezorgdheid, hoop en onzekerheid. Het is geen geheim waarom we hier zijn. Ons eiland, ons geliefde Noord-Beveland, staat voor een uitdaging. Een uitdaging die ons heeft samengebracht, die ons heeft gemotiveerd om op te staan en ons te laten horen. Een jaar is voorbijgegaan, en toch bevinden we ons nog steeds in de mist van onzekerheid over de toekomst van ons thuis. Wij hopen dat door onze berichten,

» Lees meer

Verjaardag Wij zijn Noord-Beveland!

Het is alweer een jaar geleden dat een groep verontruste inwoners verenigd in de werkgroep WijzijnNoordBeveland (WZNB) op het Gemeentehuis in Wissenkerke 135 zienswijzen indiende tegen de uitbreidingsplannen van Roompot Beach Resort. De zienswijzen betroffen belangrijke thema’s als stikstof, energie (-congestie), drinkwaterbeschikbaarheid, verkeerscongestie, druk op de zorg, enz.

WZNB maakte zich zo tot spreekbuis van de Peelanders, die hechten aan de kernwaarden van Noord-Beveland: rust, ruimte en kleinschaligheid. We vragen van onze politieke vertegenwoordigers simpelweg dat ze doen wat ze in hun verkiezingsprogramma beloofden, namelijk die kernwaarden beschermen.

» Lees meer
1 2 3 13