Alle Zeeuwen verenigt u: Noord-Bevelandse bezwaarmakers bedenken nieuwe strategie voor behoud van ruimte

9 december 2023 | PZC | Valeska Nastaly

“Kun je als inwoner opstaan tegen een gigant als Roompot Vakanties? In je eentje wordt het lastig, maar samen sta je sterk is de gedachte van bezwaarmakers op Noord-Beveland. Die komen met een nieuwe strategie om hun stem te laten horen voor ‘de Zeeuwse waarden’.

Donderdagavond besprak Faasse in Zaal Onder de Toren in Wissenkerke een nieuwe strategie met iedereen die zich geroepen voelt. Dat waren zo’n dertig mensen, onder wie actievoerders tegen Roompotplannen in Domburg en Statenlid Ger van Unen en Middelburgs raadslid en Statencommissielid Huib Gheijssen van de SP.

Daarnaast waren het vooral ongeruste Noord-Bevelanders die zich verenigen in het platform Wij zijn Noord-Beveland dat is ontstaan vanwege de zorgen over de plannen van Roompot. Faasse zegt nadrukkelijk niet tegen Roompot te zijn, maar tegen het verdwijnen van de waarden van Noord-Beveland: rust en ruimte. Die waarden gelden voor heel Zeeland, zegt hij, en daarom wil hij deze op de Zeeuwse agenda krijgen.”

Lees het artikel