Bezwaarmakers uitbreiding Roompot zijn blij met vertraging: ‘van uitstel komt afstel’

15 februari 2024 | Omroep Zeeland

“Het eiland komt gewoon niet tot rust en dat heeft de natuur nodig”, vertelt bewoner Mary-Jean Dudok de Wit uit Kamperland. Zij maakt zich zorgen over de uitbreiding van het Roompotpark op Noord-Beveland. En zij is niet de enige. Het begon met het inleveren van zienswijzen en vervolgens een petitie die in twee dagen tijd al 2.000 keer werd

ondertekend. Bewoners op Noord-Beveland laten hun stem horen als het gaat over de uitbreidingsplannen van Roompot in Kamperland, want volgens veel bewoners is het nu echt genoeg.

“Toen ik hier kwam wonen, had je van die pieken en dalen. Dat is nu steeds meer het hele jaar door. Dat is gewoon niet goed voor het eiland”, vertelt Dudok de Wit. Zij woont nu dertien jaar in Kamperland, maar heeft in de loop van de jaren veel zien veranderen. “Het is in het hoogseizoen nu al zo druk, hoezo nog meer? Het is nu gewoon echt genoeg.”

Lees het artikel