Voorzieningen in een resort

Als de uitbreiding van Roompot Beach Resort doorgaat dan hebben ze straks alle voorzieningen weer helemaal vernieuwd op eigen terrein. Op zich is daar niets mis mee. Maar het is goed dat we ons realiseren wat een resort is en wat de bedoeling is van al die voorzieningen op eigen terrein.

Betekenis ‘resort’ – Encyclo, Nederlandse encyclopedie

“Een resort is een vakantieverblijf. Een resort is een hotel met meer faciliteiten dan het gebruikelijke hotel. In een resort zijn naast zwembaden meestal ook winkels, fitnessfaciliteiten, een kapper, dansgelegenheid, restaurants, enzovoort aanwezig. Een resort is zo ontworpen dat de vakantieganger voor vertier eigenlijk het terrein niet af hoeft.”

Roompot Beach Resort heeft een eigen zwembad, fietsverhuur, beachclub, snackbar, eetcafé, afhaalservice, diverse restaurants, supermarkt, wasserette, bowlingbaan, lasergamen, sportvoorzieningen, een eigen wind & kitesurfschool, eigen wellness zoals sauna en schoonheidssalon.

In het nieuwe plan wordt gekeken of dat kan worden uitgebreid met een indoor speeltuin met kidsclub, een binnenpodium en een adventure hub. Naast fietsen is er dan ook plaats voor het verhuren van e-choppers en mini offroaders.

Ook de mogelijkheid voor een circuit voor mini 4×4 voertuigen voor kinderen word onderzocht in het nieuwe plan. Ook zullen ze onderzoeken of de sportvoorzieningen zowel binnen als buiten kunnen worden uitgebreid, met aandacht voor onder andere balsporten zoals padel.

Hebben de lokale ondernemers nou echt baat bij meer Roompot? Of zullen hun inkomsten gelijk blijven, misschien zelfs minder worden, als deze uitbreiding doorgaat en Roompot alles in een nieuw jasje steekt op het eigen terrein?