Weer actie tegen uitbreiding Roompot: kaartje sturen naar gemeente

22 maart 2024 | PZC | Valeska Nastaly

“In Kamperland worden zaterdagochtend ansichtkaarten uitgedeeld die zijn geadresseerd aan de gemeente Noord-Beveland. Het is een actie van het bewonersplatform WijzijnNoord-Beveland. ,,We zochten naar een creatieve manier om de gemeente te laten merken dat Roompot nog steeds speelt onder inwoners.”

We willen ludieke acties gaan houden om dit onderwerp onder de aandacht te houden.

Evelien de Vries, lid bewonersplatform WijzijnNoord-Beveland

‘Groetjes uit Noord-Beveland’ staat op de voorkant van de ansichtkaarten, naast een protestleus als ‘Toerisme hoeft niet te groeien om ons eiland te laten bloeien’. En op een andere variant: ‘Behoud de balans, geef de uitbreiding geen kans’. Er zijn tweeduizend kaarten gedrukt, ongeveer gelijk aan het aantal handtekeningen dat WijzijnNoord-Beveland op Noord-Beveland ophaalde bij een petitie tegen de voorgenomen uitbreiding van Roompot Beach Resort in Kamperland. In totaal zijn er ruim vijfduizend handtekeningen verzameld, maar veel ondertekenaars komen van buiten het eiland.”

Lees het artikel

Noot van de redactie:
De kaartenuitdeelactie duurt zaterdag 23 maart 2024 van 9.30 uur tot 12.30 uur bij de Albert Heijn in Kamperland.