Kamperen op de stoep van het gemeentehuis en ‘filerijden’ in de Voorstraat: ludieke protestactie in Wissenkerke

20 juni 2024 | PZC | Valeska Nastaly

“Zit je lekker op je strandstoel, komen handhavers en beveiligers kijken of je je wel gedraagt. Het is dan ook geen alledaags tafereel: kampeerders op de stoep van het gemeentehuis in Wissenkerke. Met een ludieke actie protesteren ze tegen de uitbreiding van Roompot Beach Resort in Kamperland.

De circa veertig actievoerders proberen donderdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering te laten zien dat het onderwerp Roompot leeft. Filerijden is ook onderdeel van het protest, maar dat blijft beperkt tot drie deelnemende auto’s. Een auto heeft de letters NBB, in het kenteken, waar een van de actievoerders op wijst: ,,Kijk de NBB rijdt ook mee!” De coalitiepartij NBB heeft een wethouder geleverd die zich bezighoudt met Roompot.”

© Foto’s: Jolanda Boekhout