Beach Resort van Roompot in Kamerland lijkt toestemming te krijgen om uit te breiden

21 juni 2024 | Omroep Zeeland

“Het lijkt er op dat Roompot toestemming krijgt van de gemeenteraad van Noord-Beveland om het Beach Resort bij Kamperland met 21 hectare uit te breiden. De uitbreiding, die door het bedrijf zelf een kwaliteitsslag wordt genoemd, zet kwaad bloed bij een gedeelte van de inwoners op Noord-Beveland. Na verschillende aanpassingen werd donderdagavond het nieuwe bestemmingsplan besproken in de raad. Voordat de raad begon, hielden tegenstanders van het plan een protestactie.

De actievoerders zorgden buiten voor een zomerse sfeer, al kwam er vooral veel frustratie los. Zo’n vijftig mensen verzamelden zich pal voor het gemeentehuis met zonnebril, in korte broek of onder een parasol om zo te laten merken dat ze de plannen niet zien zitten: “We zijn er echt niet op tegen dat de Roompot er is, maar ze hoeven niet uit te breiden”, zegt Marianne Quax. Ze heeft een bordje in haar hand waarop staat geschreven: ‘Ook geen 21 hectare!!'”