De ‘ja’ voor uitbreiding van Roompot in Kamperland hangt in de lucht, ook al wordt het drukker

21 juni 2024 | PZC | Valeska Nastaly

“Het mag niet drukker worden, maar dat wordt het wel. De vergeten toeristenbelasting, de nog niet getelde bedden, de jaarplaatsen die uiteindelijk tóch kunnen verdwijnen: het lijkt allemaal niet in de weg te staan voor een ‘ja’ voor uitbreiding van Roompot Beach Resort in Kamperland.

Een ding hebben inwoners van Noord-Beveland nu wel geleerd: let goed op hoe zinnen worden geformuleerd. Want veel kiezers kozen in 2022 voor Noord-Bevelands Belang omdat ze dachten dat die partij tegen uitbreiding van grootschalige vakantieparken was. Maar ze zagen het woordje ‘erbij’ over het hoofd. De grootste coalitiepartij leverde een wethouder, Yvonne Maas, en zij stelde steeds de eis: het mag niet drukker worden als Roompot uitbreidt. Ze zei er ook bij: niet op piekmomenten in het hoogseizoen. Donderdag geeft ze, op een vraag van Eric Mahieu (Pvda/GroenLinks) toe dat het daarbuiten wél drukker wordt.”