Kampeerders genieten van laatste seizoen op camping Dishoek

26 juni 2024 | Omroep Zeeland

“Camping Dishoek staat nu nog vol met campers, caravans en tenten, maar volgend jaar zijn deze kampeerders niet meer welkom. Eigenaar Roompot heeft besloten om de camping dusdanig te veranderen dat de camping in huidige vorm dicht gaat. Het nieuws heeft zich snel verspreid onder de kampeerders en de meesten zijn er erg van geschrokken. Vandaar dat veel campinggasten inmiddels een petitie hebben getekend.

Net als veel andere campinggasten betreurt Marinisse het dat hij er volgend jaar niet meer kan staan. “Als ongediertebestrijder kan ik zomers niet op vakantie. Ik woon in Vlissingen en op deze manier had ik toch een beetje een vakantiegevoel wat me wordt afgenomen.”

Noot van de redactie: In het nieuwe plan voor het Beach Resort mag het dan voorlopig niet in één keer leeg geveegd worden, zoals bij de camping uit het artikel. Dat is pas over tien jaar. Voor nu kan het al wel in fases.  Elke jaarplaatshouder die opzegt en besluit niet mee te verhuizen, mag ingeruild worden voor een huisje of chalet. En alles wat jaarplaats blijft, maar komende jaren opzegt, mag in een chalet omgezet worden. 

Het is onduidelijk welke afspraken er verder in de overeenkomst komen te staan tussen Roompot en jaarplaatshouder. Mag Roompot bijvoorbeeld jaarlijks flink de prijs omhoog gooien? Gaan ze jaarlijks streng controleren of de waarde van je stacaravan nog voldoet aan de minimale waarde die moet in de overeenkomst? Want wij horen al geluiden dat stacaravans een minimale waarde moeten hebben om te mogen verhuizen, anders moeten eigenaren een nieuwe aanschaffen.

Kortom, het mag hier niet in één keer, maar er zijn genoeg manieren voor Roompot om toch het aantal jaarplaatshouders de komende tijd terug te dringen en te vervangen voor huisjes of chalets. 

De jaarplaatshouder – terwijl dat volgens mij een type toerist is dat best wel bijdraagt aan het eiland – is bij Roompot gewoon niet meer welkom. Zij worden in dit uitbreidingsplan gebruikt als middel om druk te zetten op de gemeenteraad om de plannen er door te krijgen. Maar de termijn waarin zekerheid is, is kort. De toerist die het midweekje of weekendje komt naar het resort, daar heeft ons eiland echt veel minder aan. Zij geven wel meer geld uit, maar dat blijft vooral binnen het Roompot Beach Resort. Jaarplaatshouders zijn een type toerist waar weinig Noord-Bevelander iets tegen zal hebben. Maar het is vrees ik een ontwikkeling die niet tegen te houden is.  

De gemiddelde €5000 die een jaarplaatshouder op Roompot op jaarbasis betaalt, heeft Roompot er met een modern huisje al in vijf weken hoogseizoen uitgehaald.  De rest is winst.