Tegenstanders van plannen Roompot gaan door tot het bittere eind: roep om rust, ruimte en kleinschaligheid

01 juli 2024 | PZC | Esme Soesman

Het grote aftellen is begonnen. Donderdag neemt de gemeenteraad van Noord-Beveland een besluit over de uitbreiding van Roompot Beach Resort in Kamperland. Voorafgaand aan die vergadering vormen tegenstanders van de plannen een menselijk lint bij het gemeentehuis in Wissenkerke. ,,Het is nu of nooit.”

Hoeveel mensen de moeite nemen om er te staan? Ad Faasse van platform ‘Wij zijn Noord-Beveland’ heeft geen idee. Het kwartje dreigt de verkeerde kant op te vallen voor de tegenstanders, maar Faasse toont zich een optimistisch man. ,,De wedstrijd is pas afgelopen als het eindsignaal geklonken heeft.”

Hij zet zich volle porrie in
Met een flinke ploeg mensen zet Faasse zich volle porrie in om het gemeentebestuur op andere gedachten te brengen. Tegenstanders van de uitbreiding kunnen een avondvullend programma verzorgen met argumenten waarom de plannen van Roompot niet door zouden moeten gaan.

Lees het artikel