Het is erop of eronder voor Roompot Beach Resort: na jaren plannenmakerij en protest komt er duidelijkheid

4 juli 2024 | PZC | Esme Soesman

“Het is erop of eronder, donderdag in Wissenkerke. Dan valt het besluit over uitbreiding van Roompot Beach Resort in Kamperland. Dik vijf jaar geleden werd besloten het park te vernieuwen. Sindsdien is het hommeles over deze kwestie op Noord-Beveland. We blikken terug:

Hoe begon het? Roompot Beach Resort is verouderd. De inrichting is sleets, de voorzieningen en infrastructuur zijn aan vernieuwing toe. Het zwembad, het eerste golfslagbad van Zuid-West Nederland, is 35 jaar oud. Vier jaar geleden kreeg de gemeenteraad de vernieuwingsplannen voor het eerst gepresenteerd. Toen is direct aandacht gevraagd voor jaarplaatshouders en is er een maximum gesteld van 1399 eenheden.

Al in 2021 zijn er afspraken gemaakt met jaarplaatshouders. Zij mogen blijven en krijgen een verhuisvergoeding, om hun boeltje naar elders op het terrein te verplaatsen. Daarnaast is recent afgesproken om niet meer over eenheden te praten, maar over aantal bedden. Dat is vastgezet op 6040 stuks, gelijk aan het huidige aantal. Voor elke waterwoning die wordt gebouwd, verdwijnen twee ligplaatsen.”