Laatste protestactie mag niet baten, Roompot mag Beach Resort Kamperland uitbreiden

4 juli 2024 | Omroep Zeeland

De gemeenteraad van Noord-Beveland is donderdagavond akkoord gegaan met de uitbreiding van het Roompot Beach Resort in Kamperland. Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering vormden actievoerders een menselijk lint in een poging de uitbreiding alsnog tegen te houden.


Het menselijk lint werd gevormd door zo’n 200 tegenstanders van de uitbreiding van het resort. Dat gebeurde op initiatief van burgerinitiatief “Wij Zijn Noord-Beveland”. De actievoerders vinden dat er onvoldoende maatschappelijk draagvlak is voor de plannen. Ze hebben “grote zorgen” over de toenemende drukte, zowel in het hoogseizoen als in de periode daarbuiten.

Te veel toerisme
Volgens de tegenstanders van de uitbreiding neemt toerisme steeds meer ruimte in op Noord-Beveland. Daardoor ontstaat er volgens hen meer druk op de natuur, zoals Nationaal Park de Oosterschelde en op voorzieningen zoals drinkwater, elektriciteit, het wegennet, zorg en veiligheid. Ook zijn er zorgen over het opgeven van landbouwgrond voor de bouw van vakantiehuizen.

Lees het artikel

Geef een reactie