Protestroep voor gemeentehuis Wissenkerke als laatste protestactie tegen Roompot Beach Resort

4 juli 2024 | PZC | Esme Soesman

Of het nog zin heeft? Geen mens die het weet. Maar ze staan er wel, donderdagavond op de stoep voor het gemeentehuis in Wissenkerke. Uit protest tegen de uitbreiding van Roompot Beach Resort in Kamperland vormen tegenstanders een menselijk lint voorafgaand aan de beslissende raadsvergadering.

Zeker 250 mensen ondernemen nog een poging om het tij te keren. Ze verzamelen zich voor de deur en roepen: ‘Genoeg is genoeg’. En: ‘Houd de balans. Geef uitbreiding geen kans’.

Voor de allerlaatste keer slijpen voor- en tegenstanders aansluitend de messen in de raadszaal over de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Roompot Beachresort Kamperland’. Roompot wil het vakantiepark herontwikkelen omdat het niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Lees het artikel