Roompot Beach Resort kan uitbreiden met een lap grond van 21 hectare : ‘Het is een donkere dag’

5 juli 2024 | PZC | Esme Soesman

De kogel is door de kerk. De gemeenteraad van Noord-Beveland is donderdag in meerderheid akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor uitbreiding van Roompot Beach Resort in Kamperland. PvdA/GroenLinks en D66 spreken van een donkere dag. Platform Wij zijn Noord-Beveland beraadt zich op vervolgstappen.

Johan Sandee (CDA) had het liefst gezien dat Roompot genoeg zou hebben aan 10 hectare extra grond, in plaats van de nu afgesproken 21 hectare. Het vakantiepark moet ruimer, groener en kwalitatief meer van deze tijd worden.

We zien in hoe desastreus het kan uitpakken als er helemaal geen uitbreiding wordt toegestaan, zegt Sandee. ,,Maar we zien ook in dat het nieuwe bestemmingsplan met 21 hectare uitbreiding ruimtelijk een enorme, onomkeerbare impact heeft op de omgeving. Voor ons weegt dit laatste erg zwaar.”

Lees het artikel