Twijfels bij bezwaarmakers over onafhankelijkheid: gemeente laat bestemmingsplan Roompot nog eens checken

29 juni 2023 | PZC

Noord-Beveland laat door een onafhankelijk bureau het ontwerp-bestemmingsplan Roompot Beachresort doorlichten. “Kloppen de beweringen, belangenafwegingen en bijvoorbeeld stikstofaannames?”, zegt wethouder Yvonne Maas.

,,Het is puur om te checken of alles klopt”, zegt Maas. ,,En dat geeft ook aan dat wij het serieus nemen.” Ze is eerlijk. Binnen de muren van het gemeentehuis zijn ze best geschrokken van de hoeveelheid bezwaren tegen de uitbreiding van het vakantiepark in Kamperland. En in veel bezwaren speelt de twijfel over de onafhankelijkheid van het bureau dat het bestemmingsplan heeft opgesteld een rol. Bureau Antea werkt voor de gemeente, maar ook voor Roompot. En dat zorgt voor vraagtekens bij sommige inwoners. Om een eind te maken aan die twijfel heeft de gemeente nu een bureau in de arm genomen dat nog nooit voor de gemeente of op Noord-Beveland heeft gewerkt.

Lees het gehele artikel:

https://www.pzc.nl/noord-beveland/twijfels-bij-bezwaarmakers-over-onafhankelijkheid-gemeente-laat-bestemmingsplan-roompot-nog-eens-checken~acb20abb/

of

https://krant.pzc.nl/titles/pzc/7134/publications/10234/pages/34/articles/1848177/34/2