Verkiezingsbeloftes

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 was toerisme op vrijwel elke verkiezingsflyer en in elke campagne een belangrijk punt. Hieronder staan de punten uit de verkiezingsprogramma’s van de grootste partijen in de gemeenteraad. Deze partijen hebben echter wel ingestemd met de voorbereiding van het uitbreidingsplan van Roompot Beach Resort.   

NBB

In het programma van Noord-Bevelands Belang (NBB) stond “Geen grootschalige vakantieparken erbij”. Ook gaf tijdens een interview met Omroep Zeeland Yvonne Maas, lijsttrekker van NBB, aan “Toerisme heeft de grens bereikt op ons eiland”. 

“Veel inwoners op Noord-Beveland vinden het wel mooi zo”, zegt Maas. “Nu zijn er 1,3 miljoen overnachtingen per jaar en de verwachting is dat dit doorzet naar 3 miljoen. Dat vinden we te veel”, zegt ze. “De regio verdient al volop aan de recreatie en dat hoeft niet nóg meer te zijn. Goed is goed.”

Bron: Oktober 2021 | Omroep Zeeland: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14100722/noord-bevelands-belang-toerisme-heeft-de-grens-bereikt-op-ons-eiland

VVD

In een facebookbericht gaf Stefan van Belzen, lijsttrekker van de VVD Noord-Beveland het volgende aan: “Wat ons betreft is de grens én de capaciteit voor het aantal bezoekers aan ons eiland echt bereikt. We willen geen extra grote vakantieparken. We hebben meer oog voor renovatie, verbetering én vernieuwing van het oude. Niet meer van hetzelfde dus. Gelukkig is onze economie niet alleen afhankelijk van het toerisme…”

Bron: Maart 2022 | Facebook bericht met video: https://fb.watch/ksBBXvPezm/

SGP
In de verkiezingsfolder van het SGP staat als eerst vermeldde speerpunt “Geen nieuwe grootschalige recreatieparken meer.”

CDA

“Bovendien willen wij dat nieuwe recreatieprojecten echt kleinschalig blijven, bijvoorbeeld kamperen bij de boer in plaats van een groot nieuw recreatiepark.”

Bron: Verkiezingsfolder 2022