In Westkapelle laten ze miljoenen schieten om luxe vakantieparken weg te houden

23 september 2023 | PZC | Wendy Wagemakers

“Investeerders die grote campings opkopen en volplempen met chalets, die zagen we al eerder in Zeeland. Maar nu vallen ook kleine campinkjes ten prooi aan het grote geld. Een reportage uit de Joossesweg in Westkapelle, waar kleine campinghouders hun hart vasthouden. ,,Ik vind het verschrikkelijk dat ze hier zijn binnengekomen. En ik ben bang dat het hier niet bij blijft.”

“Kreekebos was het kleinste campinkje van de Joossesweg. Nog geen hectare groot. Totaal niet rendabel voor een groot bedrijf als EuroParcs, stelt Lievense. ,,Natuurlijk niet. Dat doen ze alleen als ze weten dat er nog meer te halen valt. Om een ingang te krijgen in de Joossesweg, meer niet.””

Lees het artikel hier.