Molen De Onderneming & de Druivengaerde

Vorige week heeft Vastgoed Maldegem ingesproken tijdens de raad. Ons bericht over het eigenaarschap van molen De Onderneming en De Druivegaerde was voor hun aanleiding om van zich te laten horen.

De molen en druivengaard zijn niet in handen van Roompot Vakantieparken. Dat wilde Vastgoed Maldegem helder maken. Bij deze vermelden wij het hier.

Vastgoed Maldegem is recreatief ondernemer. Het bedrijf heeft een hotel in Vlissingen en één van de eigenaren is ook eigenaar van een vakantiepark in Vlissingen.  Een misverstand ontstaat snel als een vastgoedbedrijf op hetzelfde adres gevestigd is als Roompot Strandpark Zeeland. Zeker na de uitzending van Lubach, waarin Van Cutsem, ex-directeur van Roompot, in een kort fragment het volgende verklaarde: “In Nederland hebben we best veel locaties die nu in ons bezit zijn waar niemand van weet dat ze al van Roompot eigen zijn. Dus die gaan wij her-ontwikkelen.”, kan het niet vreemd zijn dat een vrezende gedachte snel gevormd is.

Na aankoop van de gronden is Vastgoed Maldegem in gesprek gegaan met wethouder Maas over de ontwikkeling van de gronden. In eerste instantie was het plan om rond de molen met recreatie iets te gaan doen. Direct is hen te verstaan gegeven dat grootschalige recreatieve ontwikkelingen op deze locatie niet gewaardeerd en niet toegestaan zullen worden. Hierop is Vastgoed Maldegem zich gaan beraden en ze zijn nu samen met wethouder Maas in een planvormende fase aanbeland. De ideeën vallen vooralsnog niet binnen het bestemmingsplan. Ze slaan een andere weg in dan recreatie. Pas als zij de planvorming om hebben kunnen zetten naar echte plannen zullen zij deze bekend maken. Naar verwachting is dat in de eerste helft van 2024. 

De beweging ‘Wij zijn Noord-Beveland’ is niet tegen toerisme op het eiland. Wat we wel zorgelijk vinden, is dat alle mooie plekjes op het eiland in handen komen van projectontwikkelaars. En dat er geen einde lijkt te komen aan recreatieve bouwprojecten. 

Wordt vervolgd…