Zeeuwen vinden het wel genoeg zo; meerderheid tegen nog meer vakantiehuisjes

6 november 2023 | Omroep Zeeland

“Zet een rem op het aantal recreatiewoningen in Zeeland.’ Dat zegt ruim zestig procent van de ondervraagde Zeeuwen in de enquête die is uitgezet voor het Debat van het Zuiden. Niet alleen uitbreidingen van bungalowparken, maar ook het omzetten van campingplaatsen naar chaletplaatsen vindt een aantal bewoners van onze provincie inmiddels meer dan genoeg.

Vanuit het Kenniscentrum Kusttoerisme werd al eerder duidelijk dat een grote groep Zeeuwen vindt dat de balans tussen de voordelen en de nadelen van het toerisme naar de nadelige kant aan het verschuiven is. Dat er nog altijd recreatiewoningen bijgebouwd worden draagt daar aan bij. En dat bouwen lijkt ook niet meer nodig, volgens Diana Korteweg Maris van het kenniscentrum: “Als we kijken naar de cijfers van 2023 zien we dat de verhuur van recreatiewoningen niet meer stijgt. Sterker nog, we zien een daling.”

Lees het artikel