Besluit over uitbreiding Roompot Kamperland uitgesteld na protest

14 november 2023 | Omroep Zeeland

Het college van B&W van de gemeente Noord-Beveland stelt het besluit over de Roompotplannen een paar weken uit. Dat laat het college weten nadat vanmiddag een petitie is overhandigd aan burgemeester Loes Meeuwisse die meer dan vijfduizend keer is ondertekend. Al eerder werd een zienswijze van inwoners overhandigd waarin hun zorgen over de plannen werden geuit.

In het gemeentehuis in Wissenkerke stond vanmiddag zo’n twintig man. Zij horen bij de actiegroep die tegen de uitbreidingsplannen van Roompot op Noord-Beveland is. Ad Faasse, die de petitie in mei is gestart, overhandigde de handtekeningen aan de burgemeester. Al snel werd duidelijk dat alle bezoekers nog langer moeten wachten op uitsluitsel rondom de plannen.

“We nemen de zorgen serieus”

Wethouder Yvonne Maas heeft dit dossier onder haar hoede. Zij laat weten dat ze het protest uiterst serieus neemt. “De zorgen zijn terecht en ze worden gevoeld. We gaan dit ook echt meenemen in het collegebesluit en in de afwegingen die we meenemen naar de raad”, vertelt ze.

Lees het artikel