Verzet groeit tegen nóg meer vakantiehuisjes: ‘Het moet hier geen Knokke worden’

26 december 2023 | PZC | Valeska Nastaly

Dit is aflevering 1: de bezwaarmakers

“Eindeloze vergezichten horen bij Noord-Beveland. Ad Faasse uit Kamperland, misschien wel hét gezicht van de bezwaarmakers tegen de uitbreiding van Roompot Beach Resort: ,,Ons grootste bezwaar is dat de gemeente uitverkoop doet van onze waarden rust en ruimte. De bevolking wordt volledig genegeerd.” Zijn petitie tegen uitbreiding van Roompot op Noord-Beveland is meer dan vijfduizend keer ondertekend. Mede daarom, zegt Faasse.

Cappon vindt dat de betekenis van recreatie voor Noord-Beveland grenzen heeft. ,,Mensen zeggen: je leeft van het toerisme. Nee, je leeft van wat de landbouw oplevert. Dat verloren gaan van die landbouwgrond doet me echt zeer.” Roompot wil uitbreiden op 29 hectare landbouwgrond. Maar volgens Faasse moet je de plannen van Roompot wel heel goed lezen om daar achter te komen. Roompot spreekt van vernieuwing, een kwaliteitsslag. Faasse: ,,Wij zijn niet tegen renovatie van Roompot, sterker nog, ik denk dat het noodzakelijk is. Alleen niet ten koste van de ruimte. Die ruimte kun je maar één keer verkloten.”

Lees het artikel hier