Meer Roompot-grijs hoeft er niet bij in Zeeland

9 januari 2024 | PZC | Column Annemarie van de Vreugde

“Je moet toch wat met die kinderen in de kerstvakantie. Dan maar een paar dagen naar De Roompot. Tegen beter weten in reserveerde ik een ‘luxe villa’ op een van de Zeeuwse vakantieparken. Op de plaatjes lijkt het ruim en rustig, toch weet je ergens dat dat niet kan. Het is als corrigerend ondergoed dat al je vetrollen in een handomdraai zou kunnen laten verdwijnen. In de praktijk wringt en knelt het aan alle kanten. Hier betekent ruimte dat je een arm uitsteekt en het huisje van de buren net niet aan kan aanraken.

Na talloze rondjes te hebben gereden en te zijn verdwaald in de zee van honderden aaneengesloten bouwwerken, arriveerden we bij onze villa. Aan de muur een foto op canvas van een duin met op de achtergrond de zee. Voor de rest bestond het kleurenpalet uit minstens vijftig tinten grijs.”

Lees de column hier