Brazilië als voorbeeld voor Noord-Beveland: ‘Bouw op de kennis van inwoners en niet van een extern bureau’

12 januari 2024 | PZC | Valeska Nastaly

“Wat hebben Brazilië en Noord-Beveland met elkaar te maken? Als het aan Ad Faasse uit Kamperland ligt, heel veel. Neem het stadje Curitiba als voorbeeld bij de aanpak van een onderzoek naar de vrijetijdseconomie, stelde hij donderdag als inspreker de gemeenteraad voor.

Waarom moet er een extern bureau aan te pas komen om te weten hoe er over toerisme wordt gedacht? Ad Faasse snapt er niets van, juist nu de gemeente Noord-Beveland bezig is met het stimuleren van participatie van inwoners. Daarom sprak hij tijdens de gemeenteraadvergadering in Wissenkerke nu eens niet in als bezwaarmaker tegen de uitbreidingsplannen van Roompot en het daaraan gekoppelde platform Wij zijn Noord-Beveland. Nee, hij deed een voorstel om inwoners te laten meedenken over nieuw toeristisch beleid. Dat staat namelijk op de agenda van de raad, mede met het voorstel daarbij een onderzoeksbureau in te schakelen.”

Lees het artikel