Wederom uitstel voor Roompot in Kamperland, de gemeente heeft meer tijd nodig voor een besluit

31 januari 2024 | PZC | Valeska Nastaly

“Mag Roompot Beach Resort wel of niet met 29 hectare uitbreiden in Kamperland? De gemeente Noord-Beveland stelt het besluit daarover weer uit. Het plan houdt de gemoederen van inwoners bezig, maar er is meer aan de hand waarom de gemeente meer tijd nodig heeft.

De gemeente zegt met alle belangen rekening te willen houden. De burgemeester en wethouders kijken daarom ook naar die van Roompot. Ze stellen dat een zogeheten kwaliteitsslag van het Roompotpark wel ‘wenselijk en noodzakelijk’ is. Daarom is besloten ‘in principe’ mee te werken aan het uitwerken van een plan.

De zienswijzen worden door een onafhankelijk bureau beoordeeld. Datzelfde bureau voert volgens de gemeente ook een extra controle uit op het Roompotplan. Maar nu zijn er ook vragen gesteld vanuit de provincie. ‘Een externe deskundige zal een onafhankelijke juridische toets doen of het vast te stellen bestemmingsplan in overeenstemming is met de (provinciale) Omgevingsverordening Zeeland. De uitkomst van het advies wachten we af voordat we overgaan tot vaststelling. De besluitvorming laat hierdoor nog even op zich wachten.’ De gemeente wacht het onderzoek af.”

Lees het artikel.