Hoe er ‘gegoocheld’ wordt met ruimte door B&W op Noord-Beveland

11 februari 2024 | Facebook | Eric Mahieu

“En weer 2 hectare bedrijventerrein erbij in Kamperland. ‘Het Rip’ (bij de Aldi) mag een fors stuk groter worden.

Terecht dat Valeska Nastaly in dit PZC artikel spreekt van een goocheltruc, want hier wordt aan creatief boekhouden gedaan. Ik heb dan ook tijdens de laatste raadsvergadering m’n ongenoegen geuit over het spelletje wat hier gespeeld is. 🪄

Een stukje groen, bij de Jacobahaven (aan de voet van de Oosterscheldekering), rondom een windturbine staat nu nog ingetekend als “bedrijventerrein”. En door dat op papier te schrappen, mag die ruimte elders worden gebruikt.

De provincie is hier ook heel helder over: als je ergens meer dan 20% wilt uitbreiden, moet je elders “saneren en voorkomen van heroprichting”. Voldoet het dan om een bosje wat in theorie bebouwd kan worden, maar dat nooit gedaan zal worden (want wie bouwt er aan de voet van een windturbine) daaraan? Ik vind het maar raar. 🤔

Nóg raarder: de uitbreidingsruimte bij het Rip wórdt al bebouwd! Waarom zitten we er dan eigenlijk nog als raad? Omdat de coalitiepartijen ruim baan willen geven aan ondernemers hoor je niemand mopperen, maar eerst bouwen en dán pas toestemming vragen is natuurlijk de omgekeerde wereld. Maar slinkse truukjes verzinnen kunnen we hier als de beste… paard achter de wagen.

Wat was het doel ook alweer van de provincie?

“De provincie Zeeland heeft namelijk regels opgesteld om te voorkomen dat de omgeving wordt volgebouwd met blokkendozen van bedrijfsloodsen.”

Leuk, daar hebben wij hier dus blijkbaar geen boodschap aan. Doorbouwen met die blokkendozen! 👷‍♂️

En die Jacobahaven? Daar verrijst binnenkort een nieuw kantoor van E-connection. Dan weet je er vast van…”

Lees het artikel.