Roompot over kritiek op uitbreiding vakantiepark: ‘Dit is gewoon een prima plan’

13 februari 2024 | Omroep Zeeland

“De vernieuwing en uitbreiding van het Roompot Beach Resort in Kamperland met 29 hectare akkergrond roept bij een aantal inwoners van Noord-Beveland en mensen van daarbuiten veel weerstand op. Na aanvankelijke stilte komt financieel directeur Coen van der Wel met een weerwoord: “Dit is gewoon een prima plan.”

Het doel van de plannen is volgens Roompot niet zozeer een uitbreiding, maar vooral om een kwaliteitsverbetering van het vakantiepark dat ooit in 1965 als camping begon. Centraal in de plannen staan de vaste jaarplaatsen. Waar die op veel parken de laatste jaren verdwijnen omdat ze worden vervangen door stenen constructies, geeft Roompot in Kamperland de huidige jaarplaatshouders de kans om op het park te verhuizen naar een nieuwe plek. “Om aan Europese regels te voldoen heeft een plaats dan meer vierkante meters nodig”, zegt Van der Wel. “Dat kan niet op het bestaande terrein, en hebben we dus meer ruimte nodig.”

Lees het artikel

Bekijk de nieuwsuitzending

Noot van de redactie: Het spreekt voor zich dat de financieel directeur aangeeft dat Roompot het een ‘prima plan’ vindt. De rest van het artikel is een opsomming van argumenten en sluit af met de opmerking dat de bezwaren gebaseerd zijn op ‘hoe de eerste plannen geschreven waren’. Tot op heden is er geen nieuwe versie van het plan openbaar gemaakt, dus het is voor buitenstaanders nog niet mogelijk hierop in te gaan. Er zijn natuurlijk genoeg mogelijke tegenargumenten en vragen te bedenken, die zullen we bewaren tot de plannen openbaar gemaakt worden. De ‘positieve gesprekken met bezwaarmaker Ad Faasse’ bevestigen we. Het is altijd fijn om op een positieve manier met elkaar van gedachten te wisselen. Dat zegt natuurlijk niets of de partijen het met elkaar eens zijn…