Zwembad van Roompot in Kamperland voorlopig gesloten: ‘We kunnen het water niet filteren’

15 februari 2024 | PZC | Rob Paardekam

“Het zwembad van vakantiepark Roompot Beach Resort in Kamperland, waar behalve de parkgasten ook veel inwoners gebruik van maken, is voorlopig gesloten. Er zijn technische problemen met de waterpompen, waardoor het water niet kan worden gefilterd.

,,Onder die omstandigheden kunnen we het zwembad echt niet openen”, zegt Roompot-woordvoerder Baptiste van Outryve. Gasten van het vakantiepark kunnen als alternatief gaan zwemmen op vakantiepark Hof Domburg. Desondanks balen sommige gasten van het feit dat ze niet op het park in Kamperland kunnen gaan zwemmen.

Eén van hen is Marc Meuleplas uit Antwerpen, die deze week op het vakantiepark verbleef. Hij was naar eigen zeggen zeker niet de enige die baalde. Volgens hem stonden er lange rijen bij de receptie van mensen die hun beklag wilden doen. ,,Onze kleinkinderen keken erg uit naar dit uitje, maar zaten meer in het chalet dan dat ze zich konden amuseren.’’ Meuleplas vindt dat het zwemparadijs een essentieel onderdeel van het park is en zou bij de receptie met een kluitje in het riet zijn gestuurd, bijvoorbeeld als het over financiële compensatie ging. ,,Door ons vooraf niet te verwittigen, hebben we ook niet kunnen annuleren, zodat we eventueel elders terechtkonden.’’

Lees het artikel

Noot van de redactie: Betekenis van resort: “Een resort is een vakantieverblijf. Een resort is een hotel met meer faciliteiten dan het gebruikelijke hotel. In een resort zijn naast zwembaden meestal ook winkels, fitnessfaciliteiten, een kapper, dansgelegenheid, restaurants, enzovoort aanwezig. Een resort is zo ontworpen dat de vakantieganger voor vertier eigenlijk het terrein niet af hoeft.”

Blijkbaar vervelen toeristen zich als er faciliteiten op Roompot Beach Resort Kamperland uitvallen. Het is zelfs zo dat ze in dat geval liever annuleren. De mensen die bij Roompot boeken komen dus niet voor de rust en ruimte van Noord-Beveland. Dat zet je toch aan het denken…