Waterwoningen

Naast uitbreiding op land, wil Roompot in het nieuwe plan voor Roompot Beach Resort Kamperland ook “waterhuizen” bouwen in de jachthaven. 

De ontwikkelvisie van Roompot Beach Resort stelt dat “Opwaardering of herinrichting van bestaande jachthavens is nodig, omdat de behoefte aan nieuwe ligplaatsen en jachthavens is afgenomen. Vergund zijn 416 ligplaatsen, waarvan 366 zijn aangelegd. Van de bestaande ligplaatsen is slechts circa 50% via een vaste ligplaats bezet en dit aantal vertoont al jaren een dalende trend.”

Om die reden heeft Roompot het plan om 36 ligplaatsen te vervangen voor 20 drijvende woningen. Redenering is dat het nu al mogelijk is om in de jachthaven te overnachten, maar straks ook als je geen boot in je bezit hebt. 

Bron afbeeldingen: Roompot ontwikkelvisie Beach Resort Kamperland