Zeeuwse recreatiesector beleeft rustige meivakantie: op zich geen ramp

24 april 2024 | PZC | Joeri Wisse

“De buren zitten op Kreta, vrienden zijn voor twee weken naar Portugal vertrokken en die ene collega heeft last minute een resort in Turkije geboekt. Met het koude en natte weer in Nederland en de relatief goedkope zonvakanties in het buitenland is voor veel Nederlanders de keuze snel gemaakt. En dat is goed te merken op Zeeuwse campings en toeristendorpen.

,,Het is rustiger dan normaal in de meivakantie.” Arjen Brinkman windt er geen doekjes om. Hij is eigenaar van camping de Paardekreek aan het Veerse Meer bij Kortgene en voorzitter van de Zeeuwse tak van branchevereniging Recron-Hiswa. Actuele cijfers van hoeveel toeristen momenteel in Zeeland verblijven worden niet bijgehouden. ,,Maar na overleg met verschillende collega’s kan ik wel zeggen dat het overal minder druk is.”

Lees het artikel

Geef een reactie