Lewedorp laat politici gevolgen komst Waterpark Veerse Meer zien: ‘Op papier ziet het er soms goed uit’

22 mei 2024 | PZC | Mario Wisse

“Ad Lijmbach en Ans Rooze van de Lewedorpse dorpsraad namen woensdag eind van de middag lokale politici op sleeptouw. Om te laten zien wat de eventuele gevolgen voor Lewedorp en omgeving zijn van de komst van Waterpark Veerse Meer. ‘Politici zien te veel papier’.

Er staat een busje klaar op de parkeerplaats van Vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden. Te midden van een groepje raadsleden – de meesten uit Goes – en een enkel statenlid legt de energieke dorpsraadvoorzitter Lijmbach uit wat we de komende drie kwartier gaan doen. De opkomst is dusdanig groot dat een tweede busje wordt gecharterd zodat iedereen mee kan.

,,Aan de linker- en rechterkant ziet u het terrein waar Waterpark Veerse Meer komt”, zegt hij even later voorin het busje door de microfoon. We zijn net een paar honderd meter onderweg. ,,Links kunnen ze zo gaan beginnen met bouwen. Rechts rond die boerderij komt de rest van het andere gedeelte. In totaal ongeveer 900 huisjes.” Iemand achterin het busje schrikt. ,,900? Das een eel durp, man.””

Lees het artikel