Grondlegger Roompot Henk van Koeveringen: ‘Jammer voor Zeeland, heel verdrietig voor de mensen’

23 mei 2024 | PZC | Joeri Wisse

“Hij is al tien jaar weg bij Roompot. Maar het nieuws over de verplaatsing van het hoofdkantoor naar Amsterdam en het verdwijnen van de naam laat grondlegger Henk van Koeveringe niet koud. ,,Los van die naam Roompot, is het vooral voor Zeeland heel jammer dat zo’n hoofdkantoor verdwijnt.”

Van Koeveringe verwacht dat de aangekondigde maatregelen grote impact hebben op Zeeland. ,,Voor de mensen die er werken en voor de hele economie eromheen, is dit gewoon heel, heel verdrietig.” Dat een aantal afdelingen in Goes blijft, is in zijn ogen een doekje voor het bloeden. ,,De hoofdmoot vertrekt gewoon. Vergelijk het met een ooit groot bedrijf als Delta. Er blijven altijd mensen over die kabels leggen en lampjes vernieuwen, maar de mensen die beslissingen nemen zijn weg uit Zeeland.”

Lees het artikel hier