Nieuw hoofdkantoor Roompot naar Amsterdam, bedrijf gaat verder onder naam Landal

23 mei 2024 | PZC | Joeri Wisse

“Het hoofdkantoor van Roompot gaat weg uit Zeeland. Ook de vertrouwde naam verdwijnt. De vakantiegigant gaat verder onder de naam Landal. Het onlangs gefuseerde bedrijf is actief in 13 landen. Het personeel is vandaag geïnformeerd over de besluiten. Zowel de provincie Zeeland als de gemeente Goes wist van niets: “We zijn totaal verrast.”

… De Goffau vraagt zicht af of dit ‘stevige besluit’ weloverwogen is genomen. ,,Dit heeft grote impact op Goese en Zeeuwse gezinnen die bij Roompot werken. Lang niet iedereen zal meeverhuizen naar Amsterdam.” Hij kijkt met argusogen naar de toekomst. ,,Het is leuk dat er twee of drie afdelingen in dit overigens prachtige pand overblijven. Maar hoe is de situatie over vijf of zes jaar? De ervaring leert dat na een fusie de keuze al snel gemaakt is om nog meer functies en afdelingen samen te voegen.” De Goffau wil in gesprek met de directie en hoopt dat personeel dat niet meeverhuist, naar een goede nieuwe baan wordt begeleid. De gemeente Noord-Beveland, waar de wortels van Roompot liggen kan ‘niets op zeggen op dit moment’.

De historie van Roompot gaat terug naar 1965. Het was toen de naam van een nieuwe camping in Kamperland, die Henk van Koeveringe enkele jaren later van zijn schoonouders overnam. Onder zijn leiding groeide het uit tot een groot concern. In 2012 verkocht Van Koeveringe het bedrijf aan een investeringsmaatschappij. Sinds 2020 is de grote internationaal opererende investeringsmaatschappij KKR de eigenaar. Vorige week kondigde het bedrijf aan dat een groot deel van de directie is vernieuwd. Daarmee staan ook geen mensen met een Roompot-verleden meer aan de top van het bedrijf.”

Lees het artikel