Minder hectares en een maximaal aantal bedden: plannen Roompot Beach Resort fors aangepast

30 mei 2024 | PZC | Esme Soesman

Roompot Beach Resort in Kamperland breidt minder fors uit dan het plan was. Van de 29 hectare blijft 8 hectare in gebruik als landbouwgrond. Ook mogen er niet meer bedden bij komen dan de huidige 6040. Het vorige plan stuitte op veel bezorgdheid en verzet.

Met dit nieuwe bestemmingsplan komt de gemeente Noord-Beveland tegemoet aan de zienswijzen en de maatschappelijke onrust, zegt wethouder Yvonne Maas. ,,We hebben het plan kunnen aanpassen en kunnen toch nog steeds echt een kwaliteitsslag behalen in het park.”

… Nu is het aan de gemeenteraad om een oordeel te vellen. Ook bezwaarmakers kunnen later volgende maand (op 20 juni en 4 juli) hun zegje doen. Op het vorige bestemmingsplan is massaal gereageerd. Er kwamen 147 zienswijzen binnen. Een petitie leverde ruim 5000 krabbels op, al plaatst de gemeente Noord-Beveland daar een kanttekening bij. 

Het gaat om dik 2500 anoniem ondertekende petities. ,,Deze petitie kon meerdere malen worden ondertekend.” Er vielen nog eens zo’n honderd ansichtkaarten door de brievenbus van het gemeentehuis in Wissenkerke. En de groep ‘Wij zijn Noord-Beveland’ zag het licht. Zij komen onder meer op voor een gezonde balans tussen leefbaarheid en toerisme op hun eiland.”

Noot van de redactie:
WijzijnNoord-Beveland wil verduidelijken dat de anonieme ondertekeningen in onze petitie niet anoniem zijn, maar dat dit ondertekenaars zijn die hun persoonsgegevens niet openbaar op internet zichtbaar willen hebben. De petitie zal met de lijst van ondertekenaars binnenkort aangeboden worden aan de gemeente. Wij hebben de petitie online laten staan tot het moment van besluitvorming bekend was. Per persoon / per emailadres kan de petitie slechts één keer ondertekend worden.