Critici blijven scherp bij gewijzigd plan van Roompot in Kamperland: ‘Ik kan nog niet zeggen dat er geen vuiltje aan de lucht is’

31 mei 2024 | PZC | Valeska Nastaly

“Hoe reageren bezwaarmakers op het nieuws dat Roompot Beach Resort in Kamperland met minder hectares uitbreidt? ,,Ik vind het nog niet genoeg”, zegt Anneke Cappon. Ad Faasse is ,,nog niet onder de indruk.” En boer Henk de Kater ,,kent de details nog niet.”

Donderdag werd bekend dat het vakantiepark na inspanningen van de gemeente geen 29 hectare, maar met 21 hectare wil uitbreiden. Dat betekent volgens de gemeente Noord-Beveland dat er 8 hectare landbouwgrond aan de zuidzijde blijft behouden. Ook zijn de slaapplekken nu uitgedrukt in bedden en die blijven gelijk met 6040. Wethouder Yvonne Maas is positief over dit resultaat, maar bezwaarmakers die deze krant eerder heeft gesproken, zijn gematigder in hun enthousiasme.

Ad Faasse, initiatiefnemer van een petitie tegen de uitbreiding van Roompot Beach Resort waarmee hij ruim 5000 handtekeningen verzamelde, is ten eerste verbolgen over de manier waarop de wethouder over het resultaat van die petitie heeft gesproken. Die zou volgens haar deels anoniem zijn en meerdere malen kunnen worden ondertekend. Maar dat laatste is niet het geval, zegt Faasse en de ondertekenaars zouden bij hem bekend zijn.”

Lees het artikel