‘Elk bed is letterlijk geteld’, zegt Roompot in Kamperland, maar daar zitten de waterwoningen niet bij

6 juni 2024 | PZC | Valeska Nastaly

“Als Roompot zijn park in Kamperland door de metamorfosemolen mag halen, blijft het aantal bedden gelijk. Dat wil woordvoerder Baptiste van Outryve nog maar eens extra benadrukken. ,,Die 6040 bedden zijn geen schatting. Het aantal bedden is letterlijk geteld.” Toch zijn er een paar overgeslagen.

,,We kunnen het duizend keer herhalen”, zegt Roompotwoordvoerder Baptiste van Outryve: ,,Er komt geen bed bij.” En om dat kracht bij te zetten heeft de vakantieparkgigant alle huidige bedden van Roompot Beach Resort geteld. ,,Letterlijk. Er is geen coëfficiënt aan te pas gekomen.” Ook het aantal bedden bij de jaarplaatshouders is inbegrepen, volgens hem.

Drukker dan nu gaat het niet worden in het park volgens de woordvoerder. Ook niet als er een verandering komt in de aankomsttijden. Van der Wel sprak namelijk over de mogelijkheid tot dagaankomsten in plaats van weekaankomsten. Dat zou voor vollere en daardoor aantrekkelijkere arbeidscontracten voor schoonmakers kunnen zorgen, denkt hij. Voor de bezetting maakt het volgens Van Outryve niets uit. ,,Het park zit in de zomer sowieso vol. Drukker dan honderd procent gaat het niet worden.”

Lees het artikel