Wethouder onaangenaam verrast door sluiting camping Dishoek: ‘Moest het in de krant lezen’

29 juli 2024 | PZC | Wendy Wagemakers

“Niet alleen de gasten van camping Dishoek zijn overdonderd door het nieuws dat de camping verdwijnt, ook het Veerse gemeentehuis wist van niets. Wethouder John de Jonge heeft gelijk gebeld met eigenaar Roompot.

Afgelopen week kregen vaste gasten van camping Dishoek te horen dat dit jaar hun laatste seizoen zal zijn. Eigenaar Roompot heeft andere plannen met de camping. Wat die plannen inhouden, is onduidelijk, maar zeker is dat de camping stopt te bestaan. Tot groot verdriet van de gasten, van wie sommigen er al een halve eeuw vakantie vieren.

Maar ook de gemeente Veere is onaangenaam verrast. ,,Wij wisten van niets”, zegt wethouder John de Jonge. ,,We moesten het in de krant lezen. Dat is wel apart. Zoiets wil je als gemeente wel even weten. Maar we spreken Roompot regelmatig en die relatie is over het algemeen goed, dus we hebben meteen contact opgenomen.”